..:: منتديات حكاية روح ::..
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

..:: منتديات حكاية روح ::..

● ঄|[ೋી‗ ـ−¨ حكاية روح¨−ـ ‗ીೋ]|঄ ●
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!!

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
..:: MaDoRaDwAn ::..
Admin
Admin
..:: MaDoRaDwAn ::..


عدد الرسائل : 351
تاريخ التسجيل : 24/06/2008

إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!! Empty
مُساهمةموضوع: إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!!   إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!! Emptyالأحد يونيو 29, 2008 5:28 am

طبعا المخلل لا غنى عنه في أي بيت وعمر ما الأكل يبقى له طعم إلا بالمخلل
و قبل أي حاجه هناك بعض الإرشادات:



1- يجب أن تكون الخضروات المستخدمة طازجة .
2- يجب إحكام غطاء الوعاء.
3- يراعى غمر الخضروات تماما بالخل المخفف.
4- يجب وضع الخضروات في محلول ملحي قبل غمرها في الخل.
5- يجب غلى الخل قبل استعماله.
6- إعداد المحلول الملحي من :
ملعقة ملح كبيرة لكل اثنين ونصف كوب ماء مغلي
7- يتبل الخل بالفلفل و القرنفل حسب الرغبة.
8- عدم تعرض سطح المحلول للهواء.
9- يغطى بطبقه من الزيت و يحكم الغطاء.



أولا": مخلل الخيار :
الطريقة:

1- يقطع الخيار إذا كان كبير الحجم ،إذا كان صغير الحجم يحتفظ به كاملا .
2- يغمر في محلول ملحي (ملعقة كبيرة لكل اثنين و نصف كوب ماء)ويترك ليله كاملة.
3- يغلى 2 كوب خل مع قليل من الفلفل و يترك ليبرد.
4- يرفع الخيار من المحلول الملحي و يشطف جيدا.
5- يوضع في وعاء و يصب عليه الخل البارد و يحكم الغطاء و يحفظ في مكان بارد لمده 4 أيام.


إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!! Kheyar


ثانيا": مخلل الجزر:
المقادير:

1- جزر اصفر -خل .
2- ملح (ملعقة كبيرة لكل اثنين ونصف كوب ماء ).
3- فلفل و قرنفل (ملعقة كبيرة لكل اثنين و نصف كوب ماء).


الطريقة:
1- يسلق الجزر مده 5 دقائق في محلول ملحي.
2- يصفى الجزر و يوضع في أوعيه.
3- يغمر في خل متبل بالفلفل الحار والقرنفل بعد غليه.
4- يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ في مكان بارد.



إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!! Cfafoivsndff0fspz755vi7j79tgfbih

ثالثا": مخلل الكرنب او القرنبيط :
المقادير :

1- كرنبه متوسطه او قرنيطه.
2- 4 كوب خل مخفف.
3- ملعقتين توابل -ملح.


الطريقه:
1-ي غلى الخل بالتوابل .
2- يقطع ورق الكرنب شرائح ،يرص فى وعاء و يرش بالملح بين كل كميه و اخرى.
3- يترك 24 ساعه ثم يصفى و يشطف.
4- يعبأ فى وعاء و يغمر بالخل المتبل البارد.
5- يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.



إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!! 156747

رابعا": مخلل الزيتون الاخضر:
المقادير:

1- كيلو زيتون اخضركبير الحجم.
2- محلول ملحى (2,5 ملعقه كبيره ملح لكل 4 كوب ماء).
3- ربع كيلو فلفل -كرفس -عصير كوب ليمون.
4- ربع كيلو ليمون-بعض فصوص الثوم.


الطريقه:
1- يشق الزيتون طويلا او يدق خفيفا و ينقع فى الماء مده 3 ايام مع تغيير الماء دائما .
2- يذاب المحلول الملحى و يغلى ثم يترك يبرد.
3- يغسل الكرفس و الفلفل الاخضر و يقطع .
4- تقشر فصوص الثوم و تترك صحيحه.
5- يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل وو حدات الثوم و حلقات الليمون.
6- يغطى الزيتون بكوب عصير الليمون و المحلول الملحى.
7- توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه من الزيت.
8- يغلق للاطمئنان باحكام و يترك فى مكان دافئ مده 15 يوم.



إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!! 846


بالهنـــــــا والشفـــــــــــا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://7ekayet.roo7.biz
 
إدينى طبق المخلل دا لو سمحت..!!
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
..:: منتديات حكاية روح ::.. :: ..:: منتديات بنــــــــــــوتة ::.. :: حكـــــــــــــاية مطـــــــــــــــــبخ-
انتقل الى: